Zeytinyağlılar

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Malzemeler 
Yarım kilo asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım bağ maydanoz
3 adet orta boy domates
Yarım su bardağı zeytin yağı
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı nar ekşisi


Hazırlanışı
Öncelikle asma yaprakları güzelce yıkanıp haşlanır. Bulgurlar ve pirinçler yıkanır. Doğranacak olan malzemeler doğranır.Sadece domatesler rendelenir ve tüm iç malzemeler karıştırılır. Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. Sarılan sarmaları tencereye düzenli bir şekilde dizilir. Tencereye sarmaların üstünü geçecek kadar kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.Dilersiniz piştikten sonra üstüne kızdırılmış sıvı yağ gezdirebilirsiniz.Böylece daha parlak bi görünüm elde edersiniz ve lezzetli olur.Afiyet olsun...


Çerkez Tavuğu


Malzemeler
1 adet tavuk
3,5 bardak iç ceviz
2 dilim bayat ekmek
2-3 diş sarımsak
Kırmızıbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz


Hazırlanışı
Tavuğunuzu temizleyiniz. Güzelce yıkayınız ve süzünüz. Derin bir tencere içerisine koyunuz. Üzerini üç parmak kadar çıkacak seviyede su koyup kaynatınız. Kaynamasının ardından üzerinde oluşan köpükleri alıp atınız ve altını kısınız. Tavuğunuz kemiğinden rahatça ayrılır şekle gelene kadar haşlayınız. Tuz atınız ve birkaç dakika sonra ocağın altını kapatınız.Pişen tavuğu süzünüz ve ılıyınca etlerini ince olarak tiftiniz. Cevizleri yağı çıkacak hale kadar dövünüz. Ekmeklerin içlerini ufalayınız. Sarımsakları dövünüz ve hepsini bir kaba koyunuz. Üstüne de az, az 1,5 bardak tavuğun sıcak suyundan ekleyiniz ve karıştırınız. Pütür kalmadan bir püre şekline getiriniz. Tadınız ve gerekirse tuz ilave ediniz. Servis tabağınıza koyunuz.Bir tavanın içerisinde zeytinyağını kızdırınız. Kırmızıbiber atıp ocaktan alınız. Servis tabağına aldığınız yemeğinizin üzerinde gezdirip soğukken yada ılık olarak servis ediniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder