Pilav-Mantı-Makarnanın Püf Noktaları
- Pilavınızın bembeyaz olmasını istiyorsanız pişerken içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
- Pilav pişirirken ısıyı yüksekten başlatıp piştikçe kademe olarak düşürürseniz, pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur.
- Pişerken pilavı karıştırmak, pirinçteki nişastayı açığa çıkaracağından, tanelerin birbirine yapışmasına neden olur.Bu nedenle suyu ekledikten sonra pilavı karıştırmayınız.
- Pilavı kapattıktan sonra üzerine kağıt bir havlu koyup, kapağı kapalı olarak en az 5-10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın. Kağıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışmasını önler.
- Isıtılan pilavın tadı kaçacağından günlük miktarda pişirmenizi öneririz.
Makarna...
- Makarnanızı derin, yüksek ve ısıyı her yere eşit dağıtacak bir metalden yapılmış tencerede ve bol suda haşlayın.
- Tuz, makarnanın tadını ortaya çıkarır. Bu yüzden haşlama suyuna mutlaka tuz ekleyin. Tuzu su kaynadıktan sonra ekleyin.
- Paketin üzerindeki pişirme sürelerine dikkat edin.Makarnayı su kaynadıktan sonra içine atın ve yeniden kaynamaya başladığı andan itibaren süre tutmaya başlayın.
- Pişirme sırasında makarnanın suyuna katacağınız et ve tavuk suyu tabletleri, karabiber, pulbiber, kekik, nane gibi tatlandırıcılar makarnaya farklı lezzetler kazandıracaktır.
- Bol suda ve ara sıra karıştırarak haşladığınız makarnaya yağ katmaya gerek yoktur. Ancak süzgeçte biraz beklemesi gerekiyorsa, yapışmalarını engellemek için bir parça yağ ekleyebilirsiniz.
- Makarnayı süzmek için geniş delikli değil, ince delikli süzgeçleri tercih edin.Geniş delikli süzgeçler suyun bir anda akmasına neden olduklarından makarnalar birbirine yapışabilir.
- Sos eklerken, tüm makarnanın sosa bulanmasını sağlayın, ancak makarnanız sos içinde kaybolmasın.
Mantı...
- Mantı hamuru için kullanacağınız suyun ılık olmasını tercih edin. Yoğurduğunuz hamurun çok sert ya da yumuşak olmamasına dikkat edin; bu açmanızı zorlaştırır.
- Hazırladığınız mantıları hemen haşlamayıp biraz bekletecekseniz üzerine un serpip yağlı bir kağıdın üzerine yayın.
- Mantıları haşladığınız suya tuz ve yapışmamaları için sıvıyağ ekleyin.
- Haşlama suyu olarak et ya da tavuk suyu kullanmak mantınızın lezzetini arttırır.Bunun için hazır tabletleri de kullanabilirsiniz.
- Hazırladığınız mantıları unlayıp kuruttuktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder