Et Yemekleri

Tavuk Sote


Malzemeler
1 kilogram tavuk göğsü
3 tane domates
4 tane sivri biber
1 tane kuru soğan
1 yemek kasığı salça
3 diş sarımsak
1 tatlı kasığı köri
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.Kuru soğanı küp küp doğrayın, biberleri ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyun ve kare kare doğrayın.
Sarımsakları ortadan ikiye kesin.Tencereye bir miktar sıvı yağ koyun ve önce kuru soğanları sonra biberleri atarak 2 dakika kavurun.
Ardından tavukları ve sarımsakları atıp karıştırarak kavurun.Domatesleri ekleyin ve hiç karıştırmadan üzerine tuz ile baharatları serpip, bir miktar su ile çoğalttığınız salçayı da dökün ve tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte tavuk sote suyunu çekene kadar, tavuklar yumuşayana kadar pişirin.Afiyet olsun...


Ciğer Sote



Malzemeler
1 tane koyun veya dana ciğeri
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızıbiber
2 tane çarliston biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
Yeteri kadar kekik, tuz, biberiye


Hazırlanışı
Ciğerleri küçük küçük küp küp doğrayın.Çukur bir kabın içine unu alın ve içine doğranmış ciğerleri atıp elinizle iyice karıştırarak ciğerleri una bulayın.Sıvı yağı bir tavanın içine koyun ve kızdırıp unlanmış ciğerleri içine atarak tahta kaşıkla ara ara karıştırıp kızartın.Soğanları küp küp doğrayın ve ciğerlerin içine ilave edin.Ardından biberleri de ince ince doğrayıp ciğer tenceresinin içine alın ve tuz serperek karıştırın.Ardından 3 yemek kaşığı suyu tencereye katın ve pişmeye bırakın.Ciğer soteyi ocaktan almadan 5 dakika önce kekik ve biberiyeyi ilave edip karıştırarak ocaktan alın.Servis edeceğiniz zaman patates püresi ile sunum yapın.Afiyet olsun...