Balıklı Tarifler


Pane Levrek ve Çıtır Soğan

Paneli Levrek
2 adet levrek balığı
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı tuz,çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta 

Mısır unu,un,tuz ve karbiberi karıştıralım.Temizlemiş olduğumuz levreklerimizi önce yumurtaya sonra mısır unlu karışıma iyice bulayıp derin sıvıyağda kızartalım.Derin yağda kızaran balık hiç yağ çekmiyor gerçekten...

Çıtır Soğan Halkaları
2 adet orta boy beyaz soğan
1 çay bardağı soda
1 yumurta
tuz,çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
3 yemek kaşığı kadar süt
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
bol galeta unu

Hazırlanışı
Soğanlarımızı yarım cm kalınlığında halka halka doğrayalım.Soda,tuz,kabartma tozu,yumurta,un ve süt ile hazırladığımız boza kıvamlı karışıma soğanlarımızı bulayıp bir tabağa çıkartalım.Soğanlarımızı derin dondurucumuzda yaklaşık 1 saat dondurup(boza şeklindeki karışımı bu sırada buzdolabında muhafaza edelim içinde yumurta var) tekrar önce boza kıvamlı karışıma sonra bol galete ununa bulayıp derin yağda kızartalım.Kızarmış soğanlarımızı aldığımız servis tabağının altına kağıt peçete koymayı ihmal etmeyelim ki fazla yağını alsın.Afiyet olsun...



Mezgit Buğulama


Malzemeler 
1 kilogram mezgit
2 adet domates
Bir bağ maydanoz
3 adet yeşilbiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak su
tuz

Hazırlanışı
Balıkları güzelce temizleyiniz ve iyice yıkayınız. Biraz tuzlayı süzgeç içerisinde bırakarak iyice süzülmelerini sağlayınız.Domateslerin kabuklarını soyup halkalar şeklinde kesiniz. Maydanozları iyice yıkayınız ve ince ince kıyınız. Biberleri de aynı şekilde ince inde kıyınız.
Geniş ve yayvan bir tencerede ilk olarak balıkları, domates ve biberleri diziniz. Ardından su ile yağı ekleyiniz. Tuzunu da atınız. Kapağını da kapattıktan sonra orta ateşte hemen, hemen 20 dakika pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder