10/16/2011

En Sevilen Soslar...

Bolonez (kıymalı) Sos: 1 adet büyük soğanı rendeleyip yarım çay bardağı sıvı yağda sote edin.Üzerine 300 gram kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulduktan sonra, 4 adet rendelenmiş domates, 4 adet ince kıyılmış çarliston biber ve 1 diş kıyılmış sarımsağı üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip,biberler yumuşayınca ocaktan alın.5-6 dal kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapın.


Domatesli (napoliten) Sos: 6 adet rendelenmiş domatesi, yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun. Üzerine 5 adet ince kıyılmış çarliston biber, 1 diş kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. Domatesler
suyunu çekince ocaktan alın.5-6 dal kıyılmış maydanoz ekleyip, karıştırarak servis yapın.





Mantar Sos: 2 çora kaşığı unu, 2çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine 1 su bardağı su ve bir tutam tuz ekleyip pişmeye bırakın. Başka bir kapta 10 adet doğranmış mantarı, 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurup, unlu karışıma ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. 4çorba kaşığı labne peyniri ve 6 dal kıyılmış dereotunu sosa ekleyip servis yapın.


Pesto (Fesleğen) Sos: 1 su bardağı fesleğen yaprağını, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ve 2 diş sarımsakla havanda ezin. Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ve tuz ekleyerek   iyice karıştırın.




Mantı İçin Sos Hazırlarken: Tereyağını kızdırıp pulbiber ve nane ekleyerek mantınıza sos hazırlayabilirsiniz. Mantıyı, üzerine sadece kızdırılmış tereyağı gezdirerek de ikram edebilirsiniz. Salçayı tereyağında kavurarak, üzerine istediğiniz baharatları ekledikten sonra biraz suyla açarak hazırladığınız sosu, mantının üzerine gezdirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder