Öğrencinin yeri başkadır:)

Malum, öğrenci hali..Öyle şatafatlı yemeklere harcanacak ne zaman ne para vardır bazen..Olan da yapamamaktan yakınır:)Sayfaya öğrencinin en baba yemeği makarnayla başladık bakalım..Anne yemekleri olmasa da basit, lezzetli tarifleri deneyebilirsiniz..Tariflere doğaçlama eklemeler yapmak da sizin elinizde. Kendi buluşlarınızı da yorum yazarak paylaşabilirsiniz.Şimdiden hepinize afiyet olsun:)


Ton Balıklı Makarna 


Malemeler: (4 kişilik )
Yarım paket makarna (istediğiniz türde)
1 kutu tonbalığı (350gr)
1 adet kutu konserve mısır (220gr)
2 adet domates
5 çorba kaşığı bitkisel yağ.
Tuz


Hazırlanışı
Makarnayı güzelce tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün. Yapışmaması için yağı tencereye aktarın. Makarnayı tencereye ilave edin. Biraz ılındıktan sonra servis tabağına alın.Domateslerin kabuklarını soyun. Sövüşlük dilimleyin. Servis tabağının kenarlarına dizin.Ton balığını bir tabakta biraz çatalla ezdikten sonra makarnanın üzerine ilave edin. Son olarak da mısırları üzerine ilave edin.Afiyet olsun...


Sigara Böreği


Malzemeler
3 yufka
250 gr. beyaz peynir (yağlı)
3-4 dal dereotu (tercihe göre)
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)


Hazırlanışı
Yufkaları 16 pasta dilimi şeklinde kesin.Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.Yufkanın üçgen parçasının geniş tarafına malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm. içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm. genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucunu  fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz.Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembeleşene kadar kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup börekleri üzerine dizebilirsiniz. Afiyet olsun...


Pratik İskender Döner

Malzemeler
1 büyük pide
600gr. hazır döner
300gr. tereyağ
6 yemek kaşığı domates salçası
Baharatlar
Tuz
Su



Hazırlanışı
ilk olarak pide küp küp doğranıp tost makinesinde veya tavada biraz yağ ile kızartılır. Daha sonra dönerler bir tavada az miktarda tereyağı ile ısıtılır.Ayrı bir tavada salça, tuz, biraz su ve isteğe göre baharat eklenerek sos hazırlanır. En son tereyağ eritilip kızdırılır.Kızarmış olan pideler tabağa konulur. Üstüne biraz salça sosu dökülür. Daha sonra dönerler ekmeklerin üstüne dizilerek, tekrar salça sosu ve kızgın tereyağı dökülür ve isteğe göre yanında yoğurtla servis yapılır…Afiyet olsun...




Patatesli Omlet


Malzemeler
2 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 adet haşlanmış patates
2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 adet yeşil zeytin
1/2 közlemelik kırmızı biber (tercihen)
2 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber





Hazırlanışı
Haşlanmış patatesi sıcakken çatal yardımıyla ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, küp küp doğranmış kırmızı biberi, doğranmış yeşil zeytinleri, tuzu, karabiberi ve toz biberi ekleyip karıştırın.Yumurta, süt, tuz ve toz biberi derin bir kasede çırpın. 10-12 cm çaplarında teflon bir tavada tereyağı eritin. Çırptığınız yumurtayı tavaya dökün. Her iki yüzünü pişirdiğiniz omletin yarısına hazırladığınız patatesli harcı koyup diğer kenarını üzerine kapatın. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun...





Patates Oturtması


Malzemeler
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber, karabiber, tuz



 

Hazırlanışı
Patatesleri bir parmak kalınlığında doğrayın. Daha sonra yemeği pişireceğiniz yayvan bir tencereye koyduğunuz yağda patatesleri önlü arkalı kızartın.Diğer yandan kıymayı bir tavada suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Suyunu çektikden sonra ince doğradığınız ya da rendelediğiniz soğanı ilave edin. Kıyma yağsızsa bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin.Kabuğunu soyduğunuz domatesin birini küp küp doğrayın. Biberin de tekini doğrayıp ekleyin. Tuzu, sarımsağı karabiberi ve pulbiberi ekleyip domates suyunu çekene kadar kıymayı kavurun.Hafif kızarmış olan patateslerin üzerine hazırladığınız harcı dökün. Domatesin diğerini dilimleyin. Biberi ince uzun doğrayın. Patateslerin üzerine  yerleştirin.Salçayı 1,5 - 2  su bardağı su ile çözüp tuz atın. Patatesin kenarından salçalı suyu  (patateslerin üzerini geçmyecek kadar) dökün. Kaynayana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun...



Patlıcanlı Makarna


Malzemeler
1 paket makarna
3 adet patlıcan
3 adet domates (kabuğu soyulmuş ve doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Tuz


 

Hazırlanışı
Makarnayı haşlamak için; derin bir tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya 1 kaşık sıvıyağ ve tuz ekleyip makarnaları haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve tereyağı eritip makarnayı yağlayın.Daha sonra alacalı soyduğunuz ve küp küp doğradığınız patlıcanları sıvı yağda kızartın.Domateslerin kabuğunu soyup ince doğrayın. Tavaya aldığınız sıvıyağda halka şeklinde doğranmş sivribiberleri ve sarımsakları hafif kızartıp salçayı ekleyin. Fazla beklemeden domatesleri ve bir miktar da tuzu ve şekeri ilave edip domatesler suyunu hafif çekince ocağı kapatın.Servis tabaklarına makarnayı alıp hazırladığınız domates sosunu üzerine yayın dökün. Daha sonra kızarmış patlıcanlarıda ekleyip sıcak servis yapın.Afiyet osun...

NOT: Dilerseniz patlıcanları ve domates sosunu makarnaya karıştırıp servis edebilirsiniz.Domates sosuna kekik ve pulbiber ekleyebilirsiniz.



Sucuklu Krep



Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 tutam tuz
2 sivri biber
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
10 ince dilimlenmiş sucuk
1 dolmalık ya da salçalık kırmızı biber


Hazırlanışı
Un, süt ve yumurtayı derin bir kasede iyice çırpın. Küçük bir teflon tavada bir çay kaşığı ayçiçeği yağını ısıtın. Yarım kepçe kadar krep hamurunu tavanın içine dökün. Krep hamurunu iki taraflı pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak muhafaza edin. Kalan hamuru aynı şekilde pişirin.Biberleri temizleyip doğrayın. Sucukları zar şeklinde doğrayın. Harmanlayıp tavada bir kaç dakika kadar kavurun ve kreplerin içine paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Ilık ya da soğuk servis yapın.Afiyet olsun...