Ana Yemekler

Ali Nazik



Malzemeler
4 tane patlıcan
250 gr kıyma
1 kase süzme yoğurt
4-5 biber
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı toz biber


Hazırlanışı
Patlıcanları ocakta közleyin. Közlenen patlıcanları temizleyip minik minik doğrayın. Süzme yoğurdu suyla biraz inceltip içine 4-5 tane sarımsak rendeleyin. Patlıcanların tuzunu ve kararbiberini kattıkdan sonra sarımsaklı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı servis tabağına alın.Kıymayı 2 kaşık sıvı yağda kavurun. kavrulduktan sonra tuzunu ve kararbiberini katıp ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız yoğurtlu patlıcanın üzerine kıymayı dökün. Onun üzerine de 1 kaşık tereyağını ve toz kırmızı biberi yakıp gezdirin. En son közlediğiniz sivri biberleri de üzerine koyduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...



İslim Kebabı


Malzemeler
3 adet uzun patlıcan
3 adet biber
1 orta boy soğan
300 gr dana eti
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
3 diş sarımsak
Baharatlar


Hazırlanışı
Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin.Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun(yağsız). Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pulbiber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin. Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun. Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder