Pilavlar

Nohutlu Pilav


Malzemeler 
1 su bardağı Nohut
2 su bardağı Pirinç
4 su bardağı Su
1 paket Tavuk suyu tableti
100 gr. Tereyağı

Hazırlanışı   
Nohutlar iyice haşlanır. 4 bardak suya tereyağ, tavuk suyu tableti ve köri karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra nohut ve pirinç ilave edilir. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra kapağın altına bir kağıt havlu koyularak pilav 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.Afiyet olsun...

Meyhane Pilavı


Malzemeler 
1/2 kg. Bulgur
2 çorba kaşığı Margarin
2 çorba kaşığı Sade yağ
3 bardak Et suyu (veya su)
2 adet Soğan
2 adet Domates
1/2 demet Maydanoz
Tuz

Hazırlanışı  
Bir tencereye sade yağ ve margarin koyun. Çok küçük kıyılmış soğan ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş bulguru katıp sekiz on dakika daha kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ay gibi doğranmış domates, et suyu ve tuz koyup karıştırıp kapağını kapayın ve pişmeye bırakın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydonozu serpip dinlendirdikten sonra servis yapın.Afiyet olsun...