Hamur İşleri

Peynirli Kolay Poğaça


Malzemeler
1 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı süt
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için ; 1 adet yumurta
İçi için ; peynir ve maydanoz


Hazırlanışı
Margarin oda sıcaklığında yumuşatılır. Yumurta ile karıştırılır. Diğer taraftan 1 su bardağı süt içerisinde maya eritilir. Daha sonra bütün malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.Peynir ile maydanoz karıştırılır, tuzu eklenir. Hamurdan parçalar koparılarak içerisine hazırlanılan iç malzemesi konulur ve el ile yuvarlayarak şekil verilir. Tepsiye dizilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çatal ile üstleri çizilir.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.Afiyet olsun...


Kaliçunya



Malzemeler 
2.5 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Tuz
İçi İçin:
1/2 Kg Ispanak
250 gr Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Üzerine:
2 Adet Yumurta Beyazı
Sıvı Yağ, Çörekotu


Hazırlanışı  
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzün. Yapraklarını ince ince doğrayın.Derince bir kapta beyaz peynir, zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın. Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup yuvarlaklar kesin. Artan hamuru yeniden yoğurup açın. Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürün. Bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirin. Diğer yarısını üzerine kapayın. Bu şekilde yarım ay biçiminde çörekler elde etmiş olursunuz. Üzerlerine sıvı yağ sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.Afiyet olsun...