Vegan Sütlü Tatlılar


Malzemeler                  
5 bardak soya sütü
Yarım su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (soğuk sıkım)

Hazırlanışı
Ayıkladığımız pirinçleri güzelce yıkayıp süzdükten sonra, 1,5 bardak suyun içerisin de yumuşayıncaya kadar haşlayınız.

5 bardak soya sütünü de başka bir tencere içerisinde kaynatınız. Haşladığınız pirinçlerin üzerine süt, vanilya ve hindistan cevizi yağını ekleyin.Sürekli olarak aynı yöne doğru karıştırınız. Ve sütlaç koyulaşıncaya kadar altını kısarak pişiriniz.

Şekerini ilave ediniz. Bir taşımlık daha kaynatınız ve ocaktan alınız. Servis yapacağınız kaselere doldurunuz. Soğutunuz ve üzerlerine isteğe göre tarçın da dökerek servis ediniz. Afiyet olsun.







Tavuk Göğsü


Malzemeler

Yarım kavanoz hindistan cevizi yağı (soğuk sıkım)

5 su bardağı soya sütü
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı seker
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Tencerenin içine hindistan cevizi yağı koyun ve eriyince içine unu ilave edip kavurun.
Unun rengi değişince şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Ardından soya sütünü ilave edin.
Tavuk göğsü kıvamını almaya başlayınca vanilyayı koyun ve karıştırıp ocaktan alın.
Ocaktan alır almaz mikserle karıştırmaya başlayın.
3 dakika mikserle çırptıktan sonra düz bir borcam tepsiye tavuk göğsü tatlısını dökün ve soğuması için buzdolabına kaldırın donduktan sonra dilimleyin spatula kaşık yardımıyla  servis edin.İsteğe göre tarçınla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Sütlü tatlılar içinde favorim sütlaçtır. Ama ben hazır olarak alıyorum evde yapamıyorum. sürekli sütlaç alıyorum ve lezzetinden çok memnunum kalıyorum. Tatbak’ın sütlacını denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil